banana-cream-pie
Jag och Simon tänkte baka en banan-grädds paj typ. Vi tog ett recept från google på engelska/amerikanska och översatte i google translate. Det blev rätt kul.
* 1 dl helmjölk
* 4 äggulor
* 1 dl strösocker
* 5 msk allrengöringsmedel mjöl
* 3 msk smör, skurna i små bitar
* 1 / 2 tsk mald kanel
* 1 1 / 2 tsk vaniljextrakt
* 2 koppar grädde dividerat
* 2 bananer, tunt skivad och kastade med 1 1 / 2 msk citronsaft (ca 1 / 2 citron)
* 1 bakad 9-tums pajskalet
Såhär gör man tydligen;
I en tjockbottnad kastrull, ta mjölk till kokpunkten.
Placera äggulor i bunke och slå på medelhög hastighet av elektrisk mixer, gradvis tillsätta socker. Beat i 2 minuter, tills blandningen är tjock och citron-färgad. Slå i mjöl. Med mixer på låg hastighet, gradvis lägga den varma mjölken.
Överför blandningen till tung kastrull och värm på medelhög värme under ständig omrörning. Låt blandningen kommer till en koka och koka i ca 1 minut under ständig omrörning. Ta bort från värmen och fortsätta att slå tills blandningen är jämn. Vispa i smör lite i taget, blanda sedan i kanel. Rör i vaniljextrakt, låt blandningen svalna.
Beat 1 kopp grädden till fast men inte stel. Blanda ca 1 / 2 kopp av vispad grädde i äggsmeten lättare. Vik återstående vispgrädde i äggsmeten sedan luckan i skivade bananer.
Överför fyllning till konditorivaror skal. Vispa resterande grädde och sked eller rör på paj. Kylskåp tills servering tid.
- 1 cup whole milk
- 4 egg yolks
- 1 cup granulated sugar
- 5 tablespoons all-purpose flour
- 3 tablespoons butter, cut in small pieces
- 1/2 teaspoon ground cinnamon
- 1 1/2 teaspoon vanilla extract
- 2 cups heavy cream divided
- 2 bananas, thinly sliced and tossed with 1 1/2 tablespoons lemon juice (about 1/2 lemon)
- 1 baked 9-inch pie shell
* 1 dl helmjölk
* 4 äggulor
* 1 dl strösocker
* 5 msk allrengöringsmedel mjöl
* 3 msk smör, skurna i små bitar
* 1 / 2 tsk mald kanel
* 1 1 / 2 tsk vaniljextrakt
* 2 koppar grädde dividerat
* 2 bananer, tunt skivad och kastade med 1 1 / 2 msk citronsaft (ca 1 / 2 citron)
* 1 bakad 9-tums pajskalet
Såhär gör man tydligen;
I en tjockbottnad kastrull, ta mjölk till kokpunkten.
Placera äggulor i bunke och slå på medelhög hastighet av elektrisk mixer, gradvis tillsätta socker. Beat i 2 minuter, tills blandningen är tjock och citron-färgad. Slå i mjöl. Med mixer på låg hastighet, gradvis lägga den varma mjölken.
Överför blandningen till tung kastrull och värm på medelhög värme under ständig omrörning. Låt blandningen kommer till en koka och koka i ca 1 minut under ständig omrörning. Ta bort från värmen och fortsätta att slå tills blandningen är jämn. Vispa i smör lite i taget, blanda sedan i kanel. Rör i vaniljextrakt, låt blandningen svalna.
Beat 1 kopp grädden till fast men inte stel. Blanda ca 1 / 2 kopp av vispad grädde i äggsmeten lättare. Vik återstående vispgrädde i äggsmeten sedan luckan i skivade bananer.
Överför fyllning till konditorivaror skal. Vispa resterande grädde och sked eller rör på paj. Kylskåp tills servering tid.
Kommentarer
Postat av: T3mplar-Eye-Candy
Gilla
Postat av: ORKK_-AAA
ja orkarrr inte mer
Postat av: sofie the great something
kändes som en typisk linda-paj :*
Postat av: sofie the great something
kändes som en typisk linda-paj :*
Postat av: Lomina
SKIT ÄCKLIG!
Trackback